banner banner banner banner banner

Житель Ісландії пече "вулканічний" хліб в гарячому джерелі

Для випікання потрібні всього лише ємність для тіста, лопата і отвір в землі

скриншот

В Ісландії, країні вулканів і гарячих джерел, для випічки хліба не потрібна кухня або піч. Щоб перетворити сире тісто у смачний хліб потрібні всього лише ємність для випікання, лопата і отвір в землі.

Як пише Еater, режисер Елісон Грассо зняла короткометражний фільм про исландця, який випікає неймовірно смачний "вулканічний" хліб в гарячому джерелі.

Новини за темою: В Ісландії під час полювання знайшли тисячолітній меч вікінгів

Віктор Свейнссон живе в південній частині Ісландії поруч з озером Лейгарватн, відомого своїми гейзерами. Земля поруч з ними досягає температури 100 градусів за Цельсієм — це менше, ніж в звичайній печі, але достатньо для повільного випікання хліба.

За рецептом Свейнссона для тіста він бере чотири склянки житнього борошна, дві склянки пшеничного борошна, дві склянки цукру, чотири чайні ложки розпушувача для тіста, літр молока і щіпку солі. Потім кладе тісто в каструлю, щільно закриває її і закопує в землю на добу. Хліб виходить солодким і по текстурі нагадує кекс.

За словами Елісон Грассо, вона не очікувала, що житній хліб може бути таким смачним.

Джерело: 112.ua

відео по темі

Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>