ЄС обмежить вживання кумарину в кондитерських виробах

Кількість кориці буде обмежено 15 мг на кілограм тіста

112.ua
Європейський союз обмежить вживання кумарину (хімічної речовини, що вживається при приготуванні тертої кориці), повідомляє DailyTelegraph.

Як повідомляється, це пов'язано з токсичними властивостями кумарину. У високих дозах кориця з вмістом цієї речовини може викликати головний біль, ураження печінки, гепатит. У ряді дослідів, проведених раніше над щурами, дана речовина також викликала рак. У відповідності з можливою постановою, кількість кориці в хлібобулочних виробах буде обмежено до 15 мг на один кілограм тіста.

 

Джерело: 112.ua
Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>