Учені з'ясували, чи варто змішувати вино з пивом

Дослідники дійшли висновку, що на похмілля й алкогольну інтоксикацію впливає лише кількість випитого спиртного

РИА Новости

Вживання вина і пива в один вечір не призведе до більш сильного похмілля, ніж у ситуації, коли ці напої вживаються окремо. До такого висновку дійшли вчені з Кембріджського університету. Результати їхнього дослідження опубліковані в American Journal of Clinical Nutrition.

У дослідженні взяли участь 90 учасників віком 19-40 років (середній вік 23,9 року), 50% з яких жінки.

Новини за темою: Споживання легального алкоголю в 2019 році буде зростати

Вчені перевіряли, як люди почувалися на ранок, вживаючи вино після пива і навпаки. Виявилося, що ефект на здоров'я був однаковим.

"На жаль, з'ясувалося, що похмілля уникнути не можна, чергуючи напої певним чином", - заявив Кай Хенсель з Кембріджського університету.

Також вчені дійшли висновку, що на силу похмілля й алкогольної інтоксикації впливає лише кількість випитого спиртного.

Новини за темою: Без "шампанського" та "коньяку": В Україні перейменують алкогольну продукцію

Вчених зацікавило дослідження про те, чи можна змішувати різні види алкоголю з двох причин. Вони хотіли привернути увагу молоді до науки і допомогти людям менше страждати від наслідків вживання алкоголю.

Джерело: 112.ua

Новини партнерів

Загрузка...

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>