В Україні почали діяти обов'язкові вимоги Євросоюзу щодо якості шоколаду

Відтепер шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів

З відкритих джерел

В Україні з 1 січня почали діяти обов'язкові вимоги Євросоюзу до виробів з какао та шоколаду, що мають забезпечити дотримання європейських стандартів у галузі безпечності та якості продуктів харчування. Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні у Facebook.

Відтепер шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.

Новини за темою:

У молочному шоколаді має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.

"На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання", - наголошують у представництві.

Як повідомлялося, Україна ввела антидемпінгове мито на російський шоколад.

Джерело: 112.ua

відео по темі

Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>