У Житомирі виявили сальмонелу у курятині для ув'язнених, - ГПУ

Місцева прокуратура внесла вказівку про заборону використання такого м'яса. При цьому всього у морозильних камерах відповідних установ зберігають понад 12 тонн курятини

У Житомирі у виправній колонії №4 та установі виконання покарань №8 у курячому м'ясі для ув'язнених виявили сальмонелу. За даним фактом місцева прокуратура відкрила два кримінальних провадження за статею "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням".

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на сторінці у Facebook.

Грубі порушення санітарних норм зберігання подуктів виявили під час перевірки установ прокурорами та представниками Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ.

Зокрема, за результатами проведених санітарно-мікробіологічних досліджень щодо відповідності м’яса птиці вимогам ГОСТу, у зразках курятини виявили патогенну мікрофлору, у тому числі сальмонелу.

Через це Житомирська прокуратура внесла вказівку про заборону використання такого м’яса. При цьому всього у морозильних камерах виправної колонії №4 та установі виконання покарань №8 зберігається понад 12 тонн замороженої курятини.

Наразі у кримінальних провадженнях за ч.1 ст. 325 КК України "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням" досудове розслідування проводить місцевий відділ поліції за процесуального керівництва прокуратури.

Новини за темою: Чому в українських в'язницях виникають бунти, і як живуть ув'язнені

Нагадаємо, раніше у Миколаївському СІЗО оперативники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю обласного управління Служби безпеки України провели санкціонований судом обшук. Після цього начальнику слідчого ізолятора Роману Цибулі повідомили про підозру.

Джерело: 112.ua

відео по темі

Новини за темою

Новини партнерів

Загрузка...