banner banner banner banner banner

У Києві на ярмарках продавати м'ясо та молоко дозволено, зберігаючи їх у холодильнику

Зберігання цих продуктів за підвищеної температури в літній період допускають до +6 градусів

Фото з відкритих джерел

Департамент промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації буде ініціювати припинення роботи ярмарків, які не дотримуються норм якості та безпеки харчових продуктів у літній період. Про це повідомляє прес-служба КМДА. 

Зазначено, що зберігання цих продуктів за підвищеної температури в літній період дозволено до +6. Це стосується свіжого м'яса і м'ясопродуктів, ковбасних і м'ясних виробів, молока і молочних продуктів, риби свіжої, мороженої, копченої, в'яленої тощо. 

"У разі фіксації порушень на ярмарках, організаторами яких є  комунальні підприємства, підпорядковані Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, та районні адміністрації, департамент буде ініціювати припинення роботи такої ярмарки до осені", - повідомив директор департаменту Андрій Мельничук.

Крім того, на сільськогосподарських ярмарках не дозволено продукцію, на яку не отримано документів про проходження ветеринарно-санітарної експертизи з підтвердження її безпеки та якості.

"На численні прохання киян, відновлюючи продаж риби, молока та м’яса на столичних ярмарках, ми значно посилюємо контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері продуктової безпеки та правил організації ярмарків", - додав Андрій Мельничук.

Раніше повідомлялося, що в Києві на ярмарках заборонили продаж продуктів, які швидко псуються. У Держпродспоживслужбі заявляли, що заборона триватиме до спаду температури.

Джерело: 112.ua

відео по темі

Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>