banner banner banner banner

Маринувати та смажити: Супрун розказала, як можна їсти кавун

Супрун радить робити з кавуна желе та заморожувати сік

З відкритих джерел

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як можна їсти кавун та що з нього приготувати. Це вона зазначила на своїй сторінці в Facebook

Аби зберегти властивості свіжого кавуна, його сік необхідно заморозити. Для цього Супрун радить перемолоти в блендері м'якоть,процідити через крупний друшляк та розлити. 

Для подовження терміну зберігання кавунового соку, необхідно його пастеризувати, прогрівши до 78 градусів. Варто зазначити, що при такій температурі сік змінює колір та консистенцію. 

Крім того, з кавуна можна зробити салат або вживати його із сиром чи горіхами. Уляна Супрун також радить не викидати насіння. 

Новини за темою: У Запорізькій області вилучили тонну "нітратних" кавунів

"Насіння не викидайте, а висушуйте в духовці і зберігайте на довгі зимові вечори, коли так хочеться щось погризти, чи згодовуйте міським птахам", - написала Уляна Супрун. 

Із м'якоті кавуна також можна робити желе, додаючи желатин. Крім того, в. о. міністра охорони здоров'я радить не викидати шкірки кавуна, а зварити з них варення. Варто зазначити, що у такому випадку використовують лише білу частину. Супрун стверджує, що "шкірки кавуна без зеленої частини можна також замаринувати та підсмажити". 

Раніше повідомлялося, Супрун розповіла, чим корисний червоний перець чилі. 

Джерело: 112.ua

відео по темі

Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>