Лосось у поліетиленовому пакеті: Тільки в 4 закладах, перевірених Держпродспоживслужбою, не було порушень

Співробітники служби промоніторили стан 103 закладів, 15 з них не дозволили проводити у них заходи

З відкритих джерел

В рамках моніторингу закладів громадського харчування, який проводився у зв'язку з випадком масового отруєння після вживання продуктів компанії "Суші Ленд Євразія" і "Суші Лайф" в Києві, співробітники Держпродспоживслужби відвідали 103 заклади, 15 з них не дозволили проводити у них моніторинг.

Про це 112.ua розповів заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олександр Овчаренко.

За його словами, тільки в чотирьох закладах не було виявлено ніяких порушень. У всіх інших порушення були, причому 30% закладів прийняли рішення тимчасово припинити роботу до усунення недоліків, відповідно до рекомендацій працівників Держпродспоживслужби.

"Були виявлені випадки риби без маркування, тобто, за документами купують певну кількість риби у відомої компанії і під ці документи потім везуть рибу невідомого походження, невідомого виробника. Якої вона якості, незрозуміло", - розповів Овчаренко.

За його словами, в окремих випадках така риба надходила по всій мережі ресторанів (10-15 закладів): "Постачальник з незрозумілими документами поставляє рибу по мережі, це тисячі споживачів цієї продукції".

"Були випадки, коли невідомого походження були що постачальник, що риба. Приїжджав такий хлопець у футболці і кедах, в поліетиленовому пакеті шматок лосося. Добрий день, я привіз продукцію", - повідомив Олександр Овчаренко.

Також, серед виявлених недоліків були: відсутність державної реєстрації потужностей, недостатня кількість виробничих приміщень (для того, щоб потоки сировини і готової продукції не перетиналися, порушувалися вимоги до технологічних процесів - наприклад, роли робили у гарячому цеху, також, в гарячому цеху чистили овочі. При цьому, було відсутнє або невпорядковане місце для зберігання інвентарю для протирання, місця для миття та дезінфекції).

Крім того, були випадки зберігання продукції, термін зберігання якої закінчився, з безпечною та якісною продукцією в одній холодильній камері, порушення умов товарного сусідства, незадовільний санітарний стан виробничих приміщень (бруд, потреба ремонту), відсутність контрольних приладів для вимірювання температури в місцях зберігання сировини, відсутність санітарних книжок у персоналу.

Нагадаємо, кількість отруєних суші в Києві зросла до 34.

Поліція порушила кримінальну справу за статтею 325 КК ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь").

Фахівці Держпродспоживслужби з 1 липня проводять моніторинг закладів.

Новини за темою: У чотирьох хворих після вживання суші діагностували сальмонельоз, - Держпродспоживслужба

Джерело: 112.ua
Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>