ФАО ООН: Понад третина всього світового продовольства губиться чи псується

У ФАО впевнені, що скоротити втрати можна, інвестуючи в високоякісні упаковки для продуктів харчування

Фото з відкритих джерел

Згідно з даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), близько третини всіх продуктів харчування, які виробляють у світі для споживання людьми, губиться чи псується раніше, ніж доходить до споживача. Про це повідомляє прес-служба організації.

Цього обсягу, зазначають в організації, було би достатньо для того, щоб задовольнити потребу у продуктах харчування на глобальному рівні. Крім того, подібні втрати серйозно позначаються на екологічній ситуації у світі.

Новини за темою: ФАО: В Україні 25% пестицидів є контрафактом

Згідно з інформацією експерта ФАО з питань продовольчих втрат і харчових відходів Роберта ван Оттердійка, проблема частково вирішується високоякісними пакувальними матеріалами для продовольства. Однак, зазначив експерт у своєму виступі на Global Packaged Summit, який відбувся з 24 по 25 червня в Амстердамі, в країнах з низьким і середнім рівнем доходу доступ до високоякісної упаковки все ще обмежено.

Також, зазначив експерт, окрім відсутності якісних упаковок у дрібних і середніх підприємств у таких країнах зазвичай немає обладнання для заповнення контейнерів їжею. Купівля обладнання і матеріалів вимагає від таких підприємств капіталовкладень, які значно підвищать собівартість продукції і зроблять її неконкурентоспроможною порівняно з іншими підприємствами та іноземними виробниками.

"Ця ситуація стала серйозною перешкодою для розвитку виробничо-збутових ланцюжків і отримання доходів у сільських районах, де сільськогосподарської сировини більш ніж достатньо. Фрукти, овочі, молоко, м'ясо, риба - це швидкопсувні харчові продукти, які з метою уникнення продовольчих втрат потребують перероблення та пакування", - зазначив ван Оттердийк.

Новини за темою: ФАО: Клімат в Україні змінюється швидше, ніж в інших країнах, і потерпають ліси

У ФАО відзначають, що представники пакувальної промисловості самі починають цікавитися інвестиціями в країни, що мають проблеми з доступом до якісних упаковок, однак поки що проблема зберігається. Прогнозується, що скоротити загальносвітову кількість харчових відходів удвічі вдасться до 2030 року.

Джерело: ФАО ООН

відео по темі

Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>