Наскільки за рік подорожчав "український бургер" - сало з житнім хлібом?

Наскільки за рік подорожчав "український бургер" - сало з житнім хлібом?
Відкриті джерела

Олексій Дорошенко

Засновник і директор  Української Асоціації постачальників торговельних мереж, депутат Київської обласної ради

Оригінал на сторінці Олексія Дорошенка у Facebook

Цього року у Вінниці під час фестивалю сала, хліба та ковбаси приготували величезний бутерброд з салом у формі Вінницької області. На приготування рекордного бутерброда знадобилося близько 60 кг хліба, 25 кг сала, п'ять банок хріну, а також паприка і часник. Для цього спеціально купили кабанчика в селі Пиків Калинівського району, якого виростили без усіляких хімічних добавок. Сало зробили за старовинною технологією: його посмалили в соломі, щоб воно мало неймовірний смак. Бутерброд у вигляді карти Вінницької області мав величину понад 5 квадратних метрів.

Новини за темою

Ця інформація надихнула наших експертів порахувати вартість українського бутерброду №1 – житнього хліба з салом. Для приготування українського бургеру ми нарізаємо хліб і сало шматочками по 40 г кожен. На сьогодні цей смачний бутерброд нам обійдеться у середньому в 3,4 грн. Так, зокрема, 40 г чорного хліба коштують 70 коп., а 40 г сала – 2,7 грн.

Торік "український бургер" нам обходився в 2,4 грн. Тобто 40 г житнього хліба коштували 50 коп., а 40 г сала – 1,9 грн. Виявляється, за рік бутерброд із салом подорожчав на 42%, або на 1 грн. На сьогодні найдорожчий "українській бургер" у Києві – 5,1 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 2,4 грн. Тобто різниця більша ніж удвічі. Сало з чорним хлібом - це, без перебільшення, гастрономічна гордість України.

Олексій Дорошенко

Редакція може не погоджуватися з думкою автора. Якщо ви хочете написати в рубрику "Думка", ознайомтеся з правилами публікацій і пишіть на blog@112.ua.

відео по темі

Новини за темою

Новини за темою

Новини партнерів

Загрузка...

Віджет партнерів