banner banner banner banner

У Києві майже вдвічі зросла захворюваність на сальмонельоз серед дітей, - Держспоживслужба

Передумов цього явища декілька: передусім якість харчових продуктів, умови їх зберігання та приготування, а також спека

112.ua

У столиці майже вдвічі зріс рівень захворюваності на сальмонельоз серед дітей, повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" начальник Головного управління Держспоживслужби Києва Олег Рубан.

За його словами, передумов цього явища є декілька. Передусім якість харчових продуктів, умови їх зберігання та приготування, а також спека.

"На сьогодні ми реєструємо збільшення захворюваності, викликаної сальмонелою як збудником. Майже вдвічі зросла захворюваність серед дітей цьогоріч. Якщо минулого року було близько 40 випадків, то цього року - понад 80 випадків... Щодо застережень. Це пов’язано з постачальниками харчових продуктів. Продукти треба купувати лише в перевірених місцях з необхідними супровідними документами. Треба дотримуватися технічного режиму приготування їжі. Також треба зважати на спеку й умови зберігання салатів і кондитерських виробів", - розповів Рубан.

Раніше повідомлялося, що в київському дошкільному навчальному закладі №31 у Дарницькому районі 6 дітей було госпіталізовано з попереднім діагнозом "Гостра кишкова інфекція".

Джерело: 112.ua

відео по темі

Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>