banner banner banner

Основна версія причини отруєнь у "Хаятті" – неправильне транспортування устриць

У цілях економії морепродукти перевозять автотранспортом, а не літаком

З відкритих джерел

Ймовірна причина отруєння устрицями у ресторані готелю "Хаятт" – неправильне транспортування молюсків. Про це повідомив представник компанії-імпортера морепродуктів, передають "Вести". "Через курс долара цей товар суттєво подорожчав. І щоб його здешевити, устриці везуть автотранспортом, а не літаком. Дорога з тієї ж Франції або Італії займає близько доби. Температурний режим підтримується, але вони все одно помирають. І в такому разі вживання устриць дуже ризиковане. Якщо через добу їх ніхто не купив, то їх треба списувати, але так роблять далеко не завжди", - розповів він.

Новини за темою: Для київських велосипедистів відкрили кав'ярню у Голосієвому

У СЕС зазначили, що незабаром будуть проведені дослідження продукції фірми-постачальника. Також санепідемслужба з'ясує, чи постачалися ці устриці в інші ресторани.

Нагадаємо, 10 березня після вечері у ресторані готелю "Хаятт" у лікарню з гострим отруєнням були доставлені 2 іноземців та офіціантка закладу. У постраждалих виявили синьогнійну паличку, яка є збудником низки інфекційних захворювань і яку дуже складно вивести з організму.

Новини за темою: Через аварійність Будинок профспілок повинні огородити парканом і не пускати туди людей, – Білоцерківець

Джерело: "Вести"

відео по темі

Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>