banner banner banner banner

В уряді обговорюють питання створення продовольчої безпеки

В Україні хочуть використовувати балансувальні обсяги продуктів, як у Європі

Фото з відкритих джерел

В Україні хочуть переглянути принципи формування продуктової безпеки і використовувати балансувальні обсяги продуктів, як в Європі. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

"Ми хочемо зробити, як це є у ЄС, куди буде включена також і гречка. Тому що гречці приділяється дуже багато уваги. Половина виробляється в Україні, половину ми імпортуємо. Планується забезпечення продовольчої безпеки через нові інструменти, в рамках не держрезерву, тому що це дійсно застарілий радянський інструмент. Приблизно такі інструменти ми і зараз обговорюємо і думаємо", - сказав він.

Міністр зазначив, що держрезервів у такому форматі не існує вже в країнах Євросоюзу і їх перевели на інший формат.

Новини за темою: Петрашко: Наступного року в Україні може запрацювати програма страхування аграріїв

"Коли держава через форвардні закупівлі або через інші інструменти створює для себе запас на комерційних підприємствах. Тобто все прозоро, все оновлюється. Держава каже: "Я хочу бути впевненим, що у мене там двомісячний, тримісячний запас продукції", й укладає форвардні договори. Тим самим підтримується і баланс ринку, баланс цінової стабільності. Тому ми будемо переглядати формат продовольчої безпеки", - заявив Ігор Петрашко.

Глава відомства уточнив, в уряді обговорюють питання створення продовольчої безпеки з використанням нових інструментів, не з елементами держрезерву.

Джерело: 112.ua

відео по темі

Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>