banner banner banner

В Україні протягом останніх 2,5 років виробництво кондитерської продукції знизилося більш ніж на 40%, - "Укркондпром"

До того ж ситуація ускладнюється низьким купівельним попитом в Україні через падіння доходів населення

Олександр Балдинюк Фото з відкритих джерел

Виробництво кондитерської продукції в Україні за останні 2,5 роки впала більш ніж на 40%, повідомив у ексклюзивному коментарі 112.ua президент Асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

Причин, за його словами, дві - це закриття російського ринку (раніше на нього припадало до 60% експорту), а також перекриття Росією можливості транзиту товарів.

"Якщо раніше експорт становив 1,1 млрд доларів, то зараз експортується продукції не більше ніж на 200 млн доларів", - повідомив Олександр Балдинюк.

Новини за темою: Російські кондитери через запровадження Україною мит на шоколад можуть втратити 15-17 млн доларів

До того ж ситуація ускладнюється низьким купівельним попитом в Україні через падіння доходів населення.

"Переорієнтуватися на ринок Європи дуже складно через високу конкуренцію, а також через те, що ринок ЄС покривають кілька великих торгових мереж, з якими досить складно укладати договори", - пояснив глава "Укркондпрому".

Новини за темою: "Росспоживнагляд" заборонив транзит кондитерських виробів з України

Джерело: 112.ua
Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>