Переробка винограду в 2013 році зросла майже на третину

Обсяги переробки підприємствами винограду на виноматеріали в 2013 році склали 425,4 тис. т

Фото Сергея Анашкевича

В Україні переробка винограду в 2013 році зросла на 29%, повідомляє Держстат.

За даними держслужби, обсяги переробки підприємствами винограду на виноматеріали в 2013 році склали 425,4 тис. т, що на 95,7 тис. т, або на 29% більше, ніж у 2012 році, також виноматеріалів вироблено на 22,6% більше.

Вищий відсоток обсягу переробленого винограду від загального припав на підприємства Одеської області - 44%. У свою чергу в Автономній Республіці Крим - 23% , Миколаївській - 17%, Херсонській - 10%.

Середня ціна закупівлі винограду для переробки зменшилася з 3829 грн за 1 т в 2012 році, до 3585 грн у 2013 році (на 6,4%) за рахунок зниження цін на виноград в Автономній Республіці Крим і Закарпатській області (на 15,7%), Одеській (на 6,8%), Миколаївській (на 4,4%) областях, пояснили у Держстаті.

Джерело: 112.ua
Loading...


Новини за темою

Віджет партнерів

d="M296.296,512H200.36V256h-64v-88.225l64-0.029l-0.104-51.976C200.256,43.794,219.773,0,304.556,0h70.588v88.242h-44.115 c-33.016,0-34.604,12.328-34.604,35.342l-0.131,44.162h79.346l-9.354,88.225L296.36,256L296.296,512z"/>